Sos s這dko-kwa郾y w/g przepisu Joanny, wypr鏏owany i polecany przez jej bliskich.

Sos s這dko-kwa郾y

Pikle w musztardzie
sos SKxDNIKI:

  1. trzy kilogramy pomidor闚,
  2. kilogram cebuli czerwonej,
  3. dwie papryki czerwone,
  4. puszka ananas闚,
  5. puszka kukurydzy,
  6. p馧 造瞠czki chili,
  7. p馧 造瞠czki czosnku,
  8. dwie 造瞠czki musztardy,
  9. dwie 造瞠czki papryki s這dkiej mielonej,
  10. dwie szklanki cukru,
  11. 造磬a vegety,
  12. 造磬a curry,
  13. 造磬a pieprzu mielonego,
  14. 1/2 szklanki octu 5%,
  15. dwie 造磬i soli,
  16. dwie 造磬i m彗i ziemniaczanej do zag瘰zczenia sosu.
SPOS笅 PRZYGOTOWANIA:

  1. Pomidory obra ze sk鏎y, cebul, ananasy, papryk i pomidory pokroi w kostk,
    posoli, gotowa oko這 jednej godziny.
  2. Po godzinie doda papryk, odcedzone ananasy
    oraz wszystkie sk豉dniki (opr鏂z m彗i ziemniaczanej), gotowa nast瘼ne 1/2 godziny.
  3. M彗 ziemniaczan rozrobi w syropie z ananasa, t mieszank zag窷ci sos.
  4. Gor帷y, wymieszany sos nala w s這iki, postawi wieczkiem do do逝 do wystygni璚ia.
  5. Po wystygni璚iu sprawdzi czy s這iki s zawekowane.
Gotowy produkt mo積a podawa z ry瞠m, makaronem, plackami ziemniaczanymi...

玆CZ SMACZNEGO
         Joanna